Saranga Sprint 2008

28.10.2008 10:11

V neděli 26.10. jsme se vydaly na dlouho očekávaný Saranga Sprint do Radslavic u Přerova. Vyjížděly jsme o půl osmé ve stejné sestavě jako vždycky - já, Fame, Romča a Berinka. Cesta rychle ubíhala, sice jsme sem tam zakufrovaly, ale nakonec jsme dorazily do cíle. Nahlásily jsme holky a vydaly se zkoumat okolí. Kudy povede trať jsme mohly jen hádat, protože mlha byla tak hustá, že bylo vidět jen pár metrů před sebe. Proto jsme taky velmi brzy zalezly do autíčka, ze kterého jsme měly výhled na celou trať. Mlha začala pomaličku ustupovat a my tak mohly pohodlně sledovat výkony jednotlivých pejsků. Ani jsme se nenadály a už na nás byla řada. Fame závodila ve třídě Juniorů, která byla ještě rozdělena na psy a feny. Původně jsme ve skupině měly 3 soupeřky, ovšem jedna nedorazila a druhá byla přeřazena do skupiny Amatérů kvůli věku. A tak nám zbyla jen jediná konkurentka (Tusani Extra Spice). Už v tuto chvíli bylo tedy jasné, že Fame bude nejhůře druhá. Ale naším tajným a neskromným přáním bylo vyhrát :o)

Sotva jsem Fame vypustila z auta, chytla opět svůj "střapečkový" amok. Vzrušeně těkala hlavou kolem sebe a nevnímala nic a nikoho. V přípravné zóně ignorovala jak Luise (Ntchwaidumela East Luis), který závodil za psy Juniory, tak i Spice. Viděla už jen střapeček. Čekala ji ta těžší část - 250 m pískem. Na startu se Fame trošku lekla čtyřkolky natahující střapec, ale stačilo jen zasyčet:"Střapečééék, Famu, chyť ho" a už byla zase zpátky. Mávlo se praporkem, zaznělo GO a já Fame vypustila. Běžela krásně. Přímo za střapcem, neuhla ani o kousek. Doběhla pískem až do cíle (což se později ukázalo jako opravdický výkon :-)))

V cíli už byla nachystaná teta Romča, odchytila zrzku a běžely mi naproti (o totéž jsem se snažila i já, takže pokud jste někdo na trati našel moje rozervané plíce, zašlete mi je prosím poštou). Fame byla spokojená, že si zaběhala. Následovalo čekání, pejsků bylo opravdu hodně. Nezapomenutelný zážitek nám přichystala celá třída Profi psů :o) Zkušení coursingáři vymýšleli, jak střapeček obalamutit a tak si někteří místo rovinky dali celý parkur :o) Po psech už startovala i Berinka. Šla jsem na ni čekat do cíle. Beruška běžela úžasně a jako jedna z mála profíků si dala celou trasu po písku. V cíli se nechala odvézt a spěchaly jsme naproti Romči. A tak bylo první kolo za námi.

Následovalo další čekání, které nám zpříjemňovala hudba, jídlo a pokec s lidma kolem. Holky se zase bavily po svém, Fame si hledala ženichy a Berinka na vše dohlížela z auta.

Mlha už se se zcela rozpustila a nesměle na nás vykukovalo i sluníčko. S dobrou náladou jsem brzy odváděla Fame na její druhý běh (no dobře, tak ona odváděla mě :o) Tentokrát se běželo po trávě. Vypustila jsem Fame a ta nezaváhala, mazala za střapcem ze všech sil.

V cíli se vysmekla tetě a tak si dala trasu ještě jednou v opačném směru, ve snaze najít paničku. Naštěstí běžela bokem, takže nenarušila chod závodů. Namířila si to přimo za mnou, s radostí z dobře odvedené práce. Vrátily jsme se do auta a nezbylo než čekat, až dojde řada i na Beríska. Fame měla pro dnešek splněno. Berinka ani podruhé nezklamala a nádherně běžela až do cíle. Odvedla jsem ji k tetě a společně jsme se začaly těšit na předávání cen.

Jako první se oceňovaly výkony miminek, babátek, veteránů a pak už na řadu přišli Junioři, tedy i my. Napjatě jsme s tetou čekaly, jak to dopadne. A vyšlo to! Fame obsadila 1. MÍSTO v kategorii Junior feny. V závěrečné souteži BEST OF THE BEST (psi i feny každé třídy dohromady) Fame svým časem porazila i Luise a stala se tak BEST JUNIOREM celého Saranga Sprintu.

Berinka obsadila v kategorii Profi fen nádherné 2. místo a o jedno místečko tak předběhla i naši druhou brněnskou kámošku Laru. Moc ti gratulujeme, "mamino" naše! Jsi hvězda!

Se spustou krásných dárečků jsme se vypravily domů. Po skvělém, ale dlouhém dni, jsme se už těšily do postýlek. Vysadily jsme holky a uháněly domů. Usínaly jsme s pocitem krásně stráveného dne.

 

Moc děkujeme MSC a CHS Saranga za tento úžasný závod, bylo nám ctí se zúčasnit.

Dále všem skvělým fotografům, kteří se nebály mlhy nic a fotili o sto šest: Davčovi, Machovým (www.rr.sk/cash) a Katce (www.spice.estranky.cz).

Pak děkujeme našim miláčkům Romči a Berince za to, že jsou :o)

A v neposlední řadě děkuji té mé obludici zrzavé, že tak parádně běžela!

 

Všechny fotky z tohoto krásného dne najdete na:

www.famezkorycanskychskal.rajce.idnes.cz/15._mesic

—————

Zpět