RR-sport Cup

26.04.2009 16:47

Neděli 19.4. jsme měly v kalendáři poznačenou jako "Hurááá, bude coursing". Tentokrát jsme vyrážely s Fame samy samotinké, o předvoj jsme ale pro jistotu poprosily Kačku s Enzem. Sraz jsme měli u Globusu, zrzouni se náležitě opusinkovali a mohlo se vyrazit. Kačka solidárně držela krok s naším stařičkým Lanýžkem, za což ještě jednou děkujeme! :-)

Do Svitav jsme dorazili asi o půl hodinky dřív, přihlásili jsme se a šli vyvenčit psiska. Za chvíli už se sjeli všichni naši dobří kamarádi a nádherný, prosluněný, coursingový den začal.

Fame tentokrát celý závod zahajovala, běhala v kategorii Junior feny a zavolána na trať byla jako první. Na startu hysterčila jako vždycky, ale pak mi připadalo, že běží jako na výletě (z časů jsem pak ale zjistila, že běžela krásně rychle).

 

Famulka krásně zakillovala a tím pro nás první kolo bylo hotové. Na řadě bylo hodně pejsků, ale čas nám příjemně utíkal s našimi nejúžasnějšími fóráky, Krajánky, Kačkou a ségrou Feebee atd. Než jsme stihli všechno pořádně probrat, nakrmit se úžasnou houskou se sekanou, byla na nás už zase řada. Tentokrát se šlo běhat obráceně a Fame to nemohla pochopit, PROČ ji táhnu do cíle! Urputně se rvala na druhou stranu a měla jsem co dělat, abych ji dotáhla na pravý start. Násilím jsem jí otáčela hlavu, aby koukala na správnou stranu :-)  Pepa Sehnal se jen suše zeptal: "Chápe kam se poběží?"  Pohotově mu přilítla odpověď od Marty: "Jasně, je přece po Dargovi."  :-)))  Pochopila to. A běžela nááádherně.

Odtáhla jsem ji z cíle a šly jsme se vydýchat. Obě :-) Sluníčko krásně hřálo, chvilkama až moc. No a tak nezbylo než se vyvalovat na travičce a čekat na odběhání druhého kola. Tentokrát se kromě vítěze třídy běhalo ještě o Nejrychlejšího psa/fenu a Absolutního vítěze. Do rozběhu o nejrychlejšího psa/fenu nastoupil vždy vítěz každé třídy. Na start byla zavolána i Fame! To tedy znamenalo, že vyhrála třídu Junior fen, a že jdeme bojovat dál!

Fame si zaběhla další kolečko, s jazykem na vestě jsem ji dovedla zpět mezi ostatní a napjatě jsme čekaly na další výsledky. Za chvíli byl na start zavolán Fredy a Fame!!! Tito dva tedy vyšli z předchozího rozběhu jako Nejrychlejší pes a fena a měli si to "rozdat" mezi sebou o Absolutního vítěze.

Fame běžela jako první. Vypálila krásně.

 

V půli tratě se ale střapeček zasekl. Fame kolem poskakovala jako janek, takže jsem si i já dala své kolečko slávy :-)  Nicméně to znamenalo, že bude muset běžet znova. Viděla jsem na ní, že už má dost. Jazyk tahala po zemi, poprskaná bílou pěnou, unavená, zadýchaná. Měla jen Fredyho kolečko na to, aby se vydýchala a připravila na závěrečný boj o všechno.

Na start jsme došly už relativně v poklidu, i to bylo pro mě znamení, že je Fame dost unavená :-)  Ale věděla jsem, že odepření posledního běhu by mi neodpustila. Než se naviják rozjel, stačila jsem jí jen pošeptat: "Tak běž, Mášenko, co budeš moct, je to poslední běh, tak si ho hlavně užij!"  A pustila jsem obojek. Fame vypálila jako raketa a metla oválem bez zaváhání.

Když vbíhala do cíle a já z povzdálí slyšela "jóó, ona ho předběhne", poprvé na coursingu se mi naplnily oči slzami. Hnala jsem ji za mnou z plna hrdla a na killu jsem jí místo trhání obejmula.

 

Byla jsem moc šťastná a hrdá. Ne proto, že Fame právě vybojovala vše, co mohla, ale jaká je to bojovnice! Z cíle jsem ji poprvé odvedla úplně bez problémů. Fame si našla kousek stínku za židličkou a padla :-) Se zavřenýma očkama a pěnou u huby se vydýchávala. Bylo dobojováno.

Vyhlášení výsledků tu bylo cobydup. A tak jsme se s Fame mohly těšit na tu třešničku celého úžasného dne.

 

FAME 1. MÍSTO JUNIOR FENY

 

FAME NEJRYCHLEJŠÍ FENA CELÉHO ZÁVODU

FAME ABSOLUT WINNER

 

 

Radost byla veliká. Fame obhájila svou "svitavskou pověst" a vybojovala co šlo. Děkujeme všem za krásné gratulace, moc nás potěšily. Unavené, ale šťastné, jsme se rozloučily se všemi přáteli a vydaly se na cestu domů. Dnešní překrásný den byl u konce.

 

Moc děkujeme všem z RR-sportu (za jejich příííšernou organizaci - kdo četl RR-pokec pochopí), dneska vás pro změnu pálilo sluníčko, moc vám děkujeme, co pro všechny běhavce i neběhavce děláte!

Dál děkujeme všem našim skvělým kamarádům, kteří nás bavili celý den a nesobecky nám drželi palečky! Díky, bez vás by to nestálo za nic!

Moc díky všem fotografům: Vlaďce od Enďase, Kačce od Spice (www.spice.estranky.cz), Lídě od Puntíků (www.royalstuart.wbs.cz), Terce od Kamči - za jejich snahu a ochotu a samozřejmě nááádherný fotky!!!

A tobě, milá barakudo, dneska opravdu gratuluju a děkuju, jak jsi krásně zabojovala a ukázala, že jsi srdcařka! Jsi moje všechno!

 

Výsledky:

www.rr-sport.cz/cze/2009/rrscup1904.htm

 

Všechny fotky:

www.famezkorycanskychskal.rajce.idnes.cz/22._mesic

 

—————

Zpět