Mikulášský coursing - Svitavy

29.01.2009 12:04

V sobotu (6.12.) jsme se v plné sestavě opět vypravili do Svitav zaběhat si s RR-sportem. Fame s Berinkou si lebedily v celé zadní půlce auta, strejda Lukáš bravurně a bez jediného zakufrování odřídil cestu (jestli to nebylo tím, že jsme ho tentokrát odmítly navigovat ;-)) a teta Romča nás zásobovala gumovýma hadama. A tak nám cesta rychle utekla. Svitavy nás tentokrát přivítaly nejistě vykukujícím sluníčkem a my tak začaly věřit, že snad konečně zlomíme tu upršenou tradici.

Přihlásily jsme holky a vydaly se na průzkum okolí. Zrzky už věděly, kde jsme a co je čeká a nadšeně hopsaly kolem nás, koutkem oka neustále sledujíc dráhu. Nesměla chybět ani ranní hra "na vraždu" a mohlo se začít závodit.

Fame se na svůj běh těšila stejně hystericky jako pokaždé. A tentokrát se ještě testoval nový naviják RR-sportu, který umí běhát moc a moc rychle. Fame se však do své role testovačky natolik vžila, že při první zatáčce střapeček předběhla a půl kola odběhla bez něj. Chvíli to vypadalo, jako když střapec honí Fame. Ta je ovšem slušně vychovaná, takže solidárně zpomalila a počkala na igeliťáka. Ten ji vzápětí dohnal a Fame tak mohla v cíli předvést, jak se naučila killovat.

Čekání na druhý běh jsme již tradičně trávili venčením, hraním si s ostatními pejsky a vyměňováním novinek s pánečky. Druhý běh už proběhl bez problému, střapeček nasadil vysokou rychlost a Fame si tak mohla užít lovení po celé kolo.

Sluníčko krásně hřálo a jelikož přijelo tentokrát málo pejsků, rozhodli se organizátoři, že vyhlásí soutěž o Nejrychlejší pár. Pejskové poběží v páru a dají si dva běhy. Do páru nám byl přiřazen rychlík Asad, který ale po Fame od začátku coursingu nesmyslně vrčel sotva se přiblížila. Proto jsem odmítla s ním Fame pustit, nechtěla jsem totiž, aby ji někdo hned na začátku jejího běhání serval v killu. A tak jsme se zapsaly s tou nejlepší parťačkou a kamarádkou na světě - s Berinkou. Teta Romča vymyslela strategii boje, která spočívala ve vypuštění Berinky o malinkou chvilinku dřív, aby nám nezahla hned do cíle. Vyšlo to a holky předvedly jeden z nejhezčích párových běhů. Však jsou to taky sehrané harcovnice.

Druhý běh měl stejný scénář - Berinka opět vyběhla jako první, Fame ji před zatáčkou doběhla a bok po boku doběhly do cíle zakousnout střapeček.

Bylo dobojováno. Chybět ale nemohly společné běhy, kdy běhá kdo chce s kým chce. Na start jsme se tentokrát vydaly s Berinkou a Chinarkou. Fame zase hystericky ječela a nemohla se střapečku dočkat. Holky si daly krásně do těla a byla radost se na ně dívat.

Netrvalo dlouho a bylo tu vyhlášení výsledku dnešního krásného dne. Nejdříve se vyhlašovala soutež párů. Netrpělivě jsme s tetou čekaly, kdepak se ty naše holky umístí, a tajně jsme myslely na stupně vítězů :-)  A ono to vyšlo. Fame a Berinka obsadily 1. místo a staly se tak Nejrychlejším párem coursingu.

S velkou radostí jsme odcházely ze stupně nejvyššího. Ta radost byla tak veliká, že jsme automaticky posbíraly všechny ceny, abychom rychle uvolnily místo pro další vyhlašování. Vzápětí nám ale bylo oznámeno, že ceny nebyly pro nás, ale pro třídu baby - které se tedy dodatečně omlouváme :-)

Pak už jsme jen čekaly na vyhlášení třídy fen. Krásné 4. místo si vyběhala Chinarka! Jen tak dál!

Fame se umístila na 2. místě. Na stupni nejvyšším stanula naše kamarádka Larinka a tak nás uniklé vítezství ani tak nemrzlo - pohár stejně putoval do Brna ;-) Gratulíííírujuuu oběma!

Naložili jsme teda vyhrané dobrůtky a odměnky a se sluncem v duši i nad hlavami jsme se vydali směr Brno. Holky v autě okamžitě vytuhly a spokojeně si mumlaly pod fousky, že to byla dneska ale vážně krásná běhačka.

 

Moc děkujeme RR-sportu za úžasný den a těšíme se na další běhačku s novým střapečkem.

Dále všem skvělým fotografům (ascot.cz, lambra.ic.cz) - tentokrát jsou fotky vážně luxusní!!!

Moc děkujeme všem našim kamarádům za skvělě strávený den.

A v neposlední řadě VELKÉ DÍKY patří naší bezkonkurenční kamarádce Berince a její paničce Romči - Berísku, my dobře víme, kolik sil v tobě je, ale dnes jsi to ukázala všem ostatním a strčila jsi mlaďochy do zadní kapsy!!! No a abych nezapomněla na barakudu, tak i tobě DÍKY, ty torpédo zrzavý, běžela jsi krásně!

 

Další fotky zde:

www.famezkorycanskychskal.rajce.idnes.cz/17._mesic

 

 

—————

Zpět